Ποιοι είμαστε;

Οι άνθρωποι πίσω από την ιδέα.Μιχάλης Μαγνήσαλης

Ο Μιχάλης Μαγνήσαλης, είναι φωτογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1966 στην πόλη της Καβάλας, μεγάλωσε όμως στην Αθήνα. Είναι Πτυχιούχος Εκπαιδευτικός Τεχνικής & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Σπούδασε φωτογραφία και σκηνοθεσία στο Μόναχο της Γερμανίας. Έχει εργαστεί, σε πολλά φωτογραφικά project στον χώρο της θεατρικής σκηνής και της διαφήμισης, όπως επίσης και σαν καθηγητής φωτογραφίας. Τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στη φωτογραφία φύσης, άγριας ζωής, στη φωτογραφία δρόμου και στην καταγραφή του ελληνικού πολιτισμού και παράδοσης. Έργα του έχουν συμμετάσχει σε εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1998 ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε πανελλήνιο και σε διεθνές επίπεδο, παρέχοντας εκπαίδευση και συμβουλευτική σε νέους φωτογράφους. Είναι δημιουργός του φωτογραφικού Blog «ΓΑΙΑ Stories» και του εκπαιδευτικού συστήματος «Πίσω από τις Εικόνες».

Τηλέμαχος Γαροφαλλίδης

Ο Τηλέμαχος Γαροφαλλίδης Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φωτογραφία και εικονοληψία. Ασχολείται με εφαρμοσμένη και καλλιτεχνική φωτογραφία. Έχει στο ενεργητικό του ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Αμερική. Δίδαξε φωτογραφία σε ΙΕΚ και σε σχολές του εξωτερικού ως ειδικός συνεργάτης. Είναι βασικός αρθρογράφος του ΓΑΙΑ Stories και ιδρυτικό μέλος της ομώνυμης παγκόσμιας κοινότητας.

Γιώργος Πολύχρους

Ο Γιώργος Πολύχρους γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία, στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία από το ίδιο τμήμα. Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας (Ε.Ι.Ε.), επιστημονικός συνεργάτης της Κοιν.Σ.Επ. «Άγκιστρο Δράση» και συντονιστής της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας και Καταγραφής του σωματείου «Στενωπός: Οχυρώσεις Μπέλες και Αγκίστρου». Εργάστηκε στο Ιστορικό Αρχείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως μεταπτυχιακός υπότροφος και αποτέλεσε εξωτερικό συνεργάτη του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ), για τρία χρόνια. Έχει συμμετοχές σε ιστορικά συνέδρια στην Ελλάδα, καθώς και αρκετές δημοσιεύσεις σε βιβλία και περιοδικά ιστορικού περιεχομένου. Συμμετέχει ως ιστορικός συνεργάτης και αρθρογράφος, στο ΓΑΙΑ Stories από τον Φεβρουάριο του 2020.