Η δύναμη της φύσης.

– Του Μιχάλη Μαγνήσαλη –

Αρκεί μια χαραμάδα στο τσιμέντο και η φύση θα βρει τον τρόπο να σταθεί απέναντι στην ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτή είναι η δύναμη κάθε ζωντανού οργανισμού ακόμα και αν δεν είναι νοήμων (ή μήπως είναι;).

Ο σπόρος θα πρέπει να ταξίδεψε με τον αέρα, ποιος ξέρει από πόσο μακριά. Βρήκε μέσα στη σχισμή ένα περιβάλλον κατάλληλο για να αναπτυχθεί και να δημιουργηθεί μια καινούργια ζωή.

Δεν ξέρω πώς το λένε, ούτε τι χρώμα θα έχει το μικροσκοπικό άνθος που είναι έτοιμο να εμφανιστεί, όμως αυτή η εικόνα με γεμίζει με ελπίδα. Ελπίδα για το φυσικό μας περιβάλλον που στον καιρό μας έχει καταλήξει να είναι βαθιά παραμελημένο και σε μερικές περιπτώσεις ανεπανόρθωτα κατεστραμένο.

Φωτογραφία – κείμενο: Μιχάλης Μαγνήσαλης

Εγγραφείτε στο Blog μας δίνοντας μόνο το email σας για να λαμβάνετε κάθε νέο άρθρο την ώρα που δημοσιεύεται κάνοντας κλικ εδώ.

Αναζητήστε παλιότερα άρθρα στο αρχείο μας, κάνοντας κλίκ εδώ.

– Η αναπαραγωγή, δημοσίευση, τροποποίηση, ή εκμετάλευση των φωτογραφιών, video, κειμένων και λογότυπων που περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστότοπο για οποιαδήποτε χρήση προσωπική ή εμπορική χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια, απαγορεύται αυστηρά βάσει του Νόμου 2121/93 (όπως έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα) και των διεθνών συμβάσεων περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.