Αρχή φθινοπώρου – Άδειες παραλίες

– Του Τηλέμαχου Γαροφαλλίδη –

Στην αρχή του φθινοπώρου τι μπορούμε να ευχηθούμε;
Παλιότερα οι άνθρωποι ξέρανε δύο ευχές: “ Καλό καλοκαίρι ”και “Καλό χειμώνα”. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι ήταν αγρότες και συνταιριάζανε τις ευχές τους  και τις εποχές ανάλογα με τις εργασίες τους στα χωράφια. Με την μεγάλη αστικοποίηση όμως οι διακοπές έγιναν “ιερές”. Ο τουρισμός, η “ιερή αγελάδα” της οικονομίας μας επέκτεινε τις διακοπές μέχρι τον Οκτώβρη. Πώς λοιπόν να ευχηθείς καλό χειμώνα; Η ευχή “καλό φθινόπωρο” από την άλλη δηλώνει άγχος αποχωρισμού, φόβο απώλειας. Ίσως λοιπόν η λόγια έκφραση «καλό αποκαλόκαιρο» να είναι η λύση. Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο και αποχαιρετάμε το καλοκαίρι αλλά αφήνουμε και μια χαραμάδα για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο.
ΚΑΛΟ ΑΠΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟ !

Φωτογραφίες – κείμενο: Τηλέμαχος Γαροφαλλίδης

Αν δεν είστε συνδρομητές μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ. Ακολουθήστε μας σε αυτή τη διαδρομή προς την ανακάλυψη και τη διάδοση της γνώσης.

– Η αναπαραγωγή, δημοσίευση, τροποποίηση, ή εκμετάλευση των φωτογραφιών, video, κειμένων και λογότυπων που περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστότοπο για οποιαδήποτε χρήση προσωπική ή εμπορική χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια, απαγορεύται αυστηρά βάσει του Νόμου 2121/93 (όπως έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα) και των διεθνών συμβάσεων περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.