Γλάροι σε επίθεση.

  • – Του Μιχάλη Μαγνήσαλη –

Στην άγρια ζωή τα ένστικτα οδηγούν προς την επιβίωση. Είναι σούρουπο και μια μικρή ομάδα γλάρων έχει εντοπίσει το θήραμά της μέσα στο νερό. Οι ισχυρότεροι είναι αυτοί που θα βγουν κερδισμένοι. Κάποιοι έχουν φτάσει με καθυστέρηση χωρίς όμως την παραμικρή διάθεση να κάνουν πίσω, ενώ κάποιοι έχουν ήδη εγκαταλείψει και στρέφονται προς την επόμενη αναζήτηση.

Οι γλάροι τρέφονται συνήθως με ψάρια και για να βρουν την τροφή τους ακουλουθούν τα πλοία ή επισκέπτονται λιμάνια. Σχηματίζουν αποικίες σε απομονωμένες νησίδες ή σε έρημες ακτές. Παρά το ότι είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την ναυτική μας παράδοση, υπάρχουν και αυτοί που έχουν επιλέξει το οικοσύστημα μιας λίμνης για τόπο κατοικίας τους. Είναι το ίδιο εντυπωσιακοί όταν πετούν αλλά και όταν κολυμπούν και δέχονται εύκολα την ανθρώπινη παρουσία, τηρουμένων βέβαια των αποστάσεων.

Φωτογραφία – κείμενο: Μιχάλης Μαγνήσαλης

– Η αναπαραγωγή, δημοσίευση, τροποποίηση, ή εκμετάλευση των φωτογραφιών, video, κειμένων και λογότυπων που περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστότοπο για οποιαδήποτε χρήση προσωπική ή εμπορική χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια, απαγορεύται αυστηρά βάσει του Νόμου 2121/93 (όπως έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα) και των διεθνών συμβάσεων περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.