Μάθημα ζωής από την πικραλίδα.

Γράφει ο Μιχάλης Μαγνήσαλης

Εμπιστεύεται τον άνεμο. Με την βοήθειά του οι σπόροι της ταξιδεύουν. Πολλές φορές μπαίνουν σαν τον «κλέφτη» στα σπίτια. Το ταξίδι τους τελειώνει όταν θα πέσουν στο χώμα .Περιμένουν υπομονετικά την βροχή που θα τους βοηθήσει να ριζώσουν και ένα νέο φυτό θα γεννηθεί.

Ο κύκλος ζωής της πικραλίδας (dandelion) είναι ένα μάθημα εμπιστοσύνης προς την φύση και τη ζωή. Είναι αλήθεια ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη. Πρέπει εμείς να προκαλούμε αυτά που θέλουμε να συμβούν. Αυτό που οι περισσότεροι αμελούμε είναι ότι η φύση έχει τον τρόπο.

Η πικραλίδα είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Η επιστημονική της ονομασία «Taraxacum Οfficinale» προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «τάραξις» (πάθηση, διαταραχή) και «άκος» (φάρμακο, θεραπεία).

Φωτογραφία – κείμενο: Μιχάλης Μαγνήσαλης

– Η αναπαραγωγή, δημοσίευση, τροποποίηση, ή εκμετάλευση των φωτογραφιών, video, κειμένων και λογότυπων που περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστότοπο για οποιαδήποτε χρήση προσωπική ή εμπορική χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια, απαγορεύται αυστηρά βάσει του νόμου 2121/93.